Trakya Üniversiteler Birliği Uzaktan Eğitim Alt Çalışma Grubu Toplantısına Katılım

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin de yer aldığı Trakya Üniversiteler Birliğinin Uzaktan Eğitim alt çalışma grubu toplantısı 08.02.2024 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi uzaktan eğitim merkezi yetkilileri katılmıştır.

Toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

Karar No1: Uzaktan eğitimde etkili ve verimli değerlendirme sistemlerinin keşfedilmesi veya geliştirilmesi amacı ile Uzaktan eğitim merkezlerinin bir araya gelerek ortak çalışma yapması

Karar No2: TÜB Üniversitelerinin mevcut sistemlerine alternatif ortak yerli bir yazılımın (Öğrenme Yönetim Sistemi ve Canlı Ders Platformu) kullanılması imkanlarının araştırılması.

Karar No3: Ortak Zorunlu Derslerin (5i) sınavlarının çevrimiçi yapılmasını sağlamak için ortak bir çalışma başlatılması.

Karar No4: Uzaktan Eğitim Merkezleri tarafından interaktif öğrenim materyalleri tasarlamak için hizmetiçi eğitimlerin TÜB Üniversiteleri tarafından ortak olarak düzenlenmesi

Karar No5: Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde yapay zeka araçlarını kullanımı konusunda aşağıdaki konu başlıklarını içeren bilgilendirme toplantısı yapılması

• Kural/Etik dışı kullanım sonunda karşılaşılacak yaptırımlar
  • Akademik fayda sağlayacak şekilde efektif ve etik olarak kullanımı