Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

ÇOMÜ’de Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Sayısı 10’a Çıktı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına 3 yenisi daha eklendi.

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi mevcut Uzaktan Öğretim Programlarına yenilerini ekleyerek üniversitemizin hızlı büyümeyesine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu’nun onayı ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde eklenen 3 yeni program ile birlikte mevcut uzaktan öğretim yüksek lisans programı sayısı 10’a çıktı. 

Uzaktan öğretim tasarım ilkelerine göre ders içerikleri ile materyallerinin hazırlanması, üniversitemiz Öğrenme Yönetim Sistemi’ndeki uzaktan öğretim ortamı ve canlı ders altyapısının hazırlanması ve bölüm tanıtım videolarının kurgulanması işlemleri üniversitemiz Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (COMUZEM) tarafından tamamlanan programların başvurusu Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından içeriklerin incelenmesi sonucunda onaylandı.

31.03.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan YÖK Oluru ile Kamu Yönetimi Anabilim Dalı bünyesinde Kamu Yönetimi, Kent ve Siyaset Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı, İktisat Anabilim Dalı bünyesinde İktisat Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalı bünyesinde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın açılması uygun görülmüştür.

Yeni açılan programlar 2021-2022 Güz Yarıyılında 50'şer öğrenci kontenjanı ile öğrenci kabulüne başlayacaktır.

Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi aracılığı ile destek verilen Üniversitemiz mevcut Uzaktan Öğretim Programları şunlardır;

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi
Temel Eğitim Anabilim Dalı Sınıf Eğitimi
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi
Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı İşletme Yöneticiliği
Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi
Bankacılık ve Finans Anabilim Dalı Bankacılık ve Finans
Maliye Anabilim Dalı Maliye
Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi, Kent ve Siyaset (Yeni)
İktisat Anabilim Dalı İktisat (Yeni)
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalı Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Yeni)

Ayrıca üniversitemiz senatosundan alınan kararlar doğrultusunda yeni programların açılması ile ilgili çalışmalar devam etmekte içerik ve altyapı sistemlerinin hazırlıkları tamamlanmaktadır.