ÇOMÜ öğrencileri ÇOMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde Yapay Zeka destekli Aktif Öğrenme Sistemi geliştiriyor

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümü öğrencileri, ÇOMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde kendi aktif öğrenme sistemlerini geliştiriyorlar. Kendilerine "DamlaTakımı" ismini verdikleri yazılım ekibi, geliştirecekleri aktif öğrenme sistemine "yapay zeka", "artırılmış gerçeklik", "sanal gerçeklik" ve "nesnelerin interneti" teknolojilerini dahil edecekler. Hem web hem de mobil arayüze sahip olacak Aktif Öğrenme Sistemi, yapay zekanın etkin bir şekilde kullanımının kaçınılmaz olduğu günümüz üniversite eğitim sistemlerine yenilikçi bir alternatif sunacak ve ters yüz öğrenme yaklaşımını esas alacaktır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde geliştirilecek olan yazılım tamamlandıktan sonra, üniversitemizde gerçekleştirilecek pilot uygulamalar ile yazılımda sürekli iyileştirmeler yapılacak.