Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi 2018-2019 Bahar Yarıyılı Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları Başladı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI UZAKTAN EĞİTİM

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

Anabilim Dalı Programı Türü TC Uyruklu Yabancı Uyruklu
Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Uzaktan Eğitim Tezsiz    50 2

UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ

Başvuru için Son Tarih 04 Şubat 2019 Pazartesi
Sonuçların İlanı 08 Şubat 2019 Cuma
Asil Öğrenci Kayıtları 11-13 Şubat 2019
Boş Kalan Kontenjanların Duyurulması 13 Şubat 2019
Yedek Öğrenci Kayıtları 14-15 Şubat 2019
Derslerin Başlaması 25 Şubat 2019

BAŞVURU SÜRECİ

• Online başvurunuzu (https://ubys.comu.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2) adresinden yapınız.
  • Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgenizi başvuru formunuza sistem üzerinden ekleyiniz. (Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk uyruklu adayların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi almaları ve başvuru sırasında diğer belge olarak ekleme yapmaları gerekmektedir.
  • Transkriptinizi başvuru formunuza sistem üzerinden ekleyiniz: (Mezuniyet tarihi transkriptinizde mutlaka yer almalıdır. Lisans tamamlama programlarından mezun olan adayların mezuniyet not ortalamasının hesaplanmasında 8 yarıyılın ortalaması alınır. Bu nedenle adaylar 2 yıllık ön lisans transkriptlerini de başvuru formuna sistem üzerinden eklemelidir.)
  • Transkriptinizde mezuniyet not ortalaması 100'lük sistemde belirtilmemiş ise mezun olduğunuz üniversitelerde geçerli olan 100'lük sistem not karşılıklarını belirtir yazı veya onaylı tabloyu sistem üzerinden ilgili alana ekleyiniz. (Mezuniyet not ortalamasını 100'lük sistemde beyan edemeyen adaylar için Üniversitemiz Senatosunun kararı ile belirlenen not dönüşüm cetveli uygulanır.)

1. Adayların online başvuru bilgileri ve dokümanları Enstitümüzce kontrol edilecek,  evrakı eksiksiz ve başvuru bilgileri hatasız adayların sistem üzerinden onayı yapılacaktır.
  2. Belgelerin doğruluğu adayların sorumluluğundadır. Yanlış Belge beyan eden öğrencilerin başvurusu onaylanmayacağından geçersiz sayılacaktır.
  3. Programlara yerleştirilen adaylar Enstitüye kesin kayıt yaptırıncaya kadar hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamaz.
  4. Kesin Kayıtta sisteme yüklenen belgelerin asılları ve Adli sicil kaydı istenecektir.
  5. Tezsiz yüksek lisans programına başvuran adayların giriş puanı lisans mezuniyet not ortalamasının %100'ü alınarak hesaplanır. Giriş puanları eşit olan adaylardan mezuniyet tarihi yeni olanlara öncelik verilir.
  6. Asıl listeden kazananlardan kayıt yaptırmayan olduğu takdirde, yedek listeden sırasıyla kayıt alınır.
  7. Enstitümüz İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları en az sekiz (8) öğrenci kayıt yaptırdığı takdirde açılacaktır. Başvuranların sekizin altında kalması durumunda değerlendirme işlemleri yapılmayacaktır. Başvuran ve kazananların sayısı sekiz ve üzerinde olsa da, toplam kayıt sayısı sekizin altında kalması durumunda program açılmayacaktır.
  8. İkinci Öğretim tezsiz yüksek lisans programının ücreti 2018-2019 bahar yarıyılı için kredi başına 120 Tl olarak belirlenmiştir. Öğrenciler programı üc yarıyılda tamamlamak zorunda olup alınması gereken kredi sayısı aşağıda belirtilmiştir.  Önümüzdeki dönemler için ödenecek ücretler ilgili dönem başında duyurulmaktadır.
I. DÖNEM II. DÖNEM III. DÖNEM
15 Kredi 15 Kredi 2 Kredi

Başvuru süreci ve kayıt işlemleri hakkındaki sorularınız ve bilgi için ÇOMÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile iletişime geçiniz.

ÇOMÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ :

TELEFON                 : 0 286 2180018

FAKS                         : 0 286 2173529

E-MAİL                     : egitimbilimleri@comu.edu.tr

WEB                          : http://ebe.comu.edu.tr/

PERSONEL:

Ayşe AKÇA (Dahili 1518)

Enstitümüz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılı ilanında yer alan veriler bilgi amaçlı olup resmi belge olarak kullanılamaz. İtiraz halinde ilgili mevzuat, ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, ÇOMÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Programlara Başvuru ve Kabul Esasları geçerli olacaktır. Adayların başvuru süresinin bitimine kadar ilanı takip etmeleri gerekmektedir. Üniversitemizin yetkili organlarınca başvuru şartları ve kontenjanla ilgili alınabilecek kararlar duyuruya eklenecektir.