Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi 2018-2019 Bahar Yarıyılı Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları Başladı

SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

ANABİLİM DALI PROGRAM

T.C.
UYR
UKLU

YABANCI
UYRUKLU

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans 50 0

BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ

1. Yarıyıl 15 kredi 120*15=1800 L
2. Yarıyıl 15 kredi + Dönem Projeji 120*15=1800 L + Dönem Projesi 250 L= 2050

1-ON-LINE BAŞVURU

Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuru için adayların lisans öğrenimini tamamlamış olması gerekir. Lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların YÖK'ten denklik b elgesi almış olmaları gerekir.

Enstitümüzde herhangi bir programa başvurmak için, öncelikle ÇOMÜ Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde, https://ubys.comu.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2 adresinden   on-line başvuru   yapılarak   istenen bilgilerin ve evrakların girilmesi gerekmektedir.

1) On-line başvuru aşamasında yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafın JPEG dosyası olarak sisteme yüklenmesi zorunludur. Öğrenci kimliği ve diğer belgelerde bu resim kullanılacaktır. Resmin uygun olmaması durumunda, adaylardan yeni bir resim yüklemesi talep edilecektir.

2)Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi(başvuruda e-devletten alınacak belgeler kabul edilecek, kesin kayıtta diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı sureti istenecektir) taranarak sisteme yüklenecek.

3) Adli Sicil Raporu(e-devlet devletten alınacak belgeler kabul edilecektir.)

4) Lisans not durum belgesinin (Transkript), (Not Durum Belgelerinde Mezuniyet Tarihi mutlaka yer alacaktır.) Transkriptinizde mezuniyet not ortalaması 100'lük sistemde belirtilmemiş ise mezun olduğunuz üniversitelerde geçerli olan 100'lük sistem not karşılıklarını belirtir yazı veya onaylı tabloyu sistem üzerinden ilgili alana ekleyiniz. (Mezuniyet not ortalamasını 100'lük sistemde beyan edemeyen adaylar için Üniversitemiz Senatosunun kararı ile belirlenen not dönüşüm cetveli uygulanır).Belgeler taranarak sisteme yüklenecektir.

2- KESİN KAYITTA GEREKLİ OLAN BELGELER :

• Enstitü   Başvuru   Bilgi   Formu:   On-line   başvuru   sonrasında   çıktı   alınarak   aday   tarafından imzalanacaktır. İmzasız form gönderenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Aslı Gibidir Onaylı,)
  • Transkript (Aslı Gibidir Onaylı): Lisans tamamlama programından mezun olan adayların lisans transkripti ile beraber ön lisans transkriptini de getirmeleri gerekmektedir.
  • Adli Sicil Kaydı (e-devlet devletten alınacak belgeler kabul edilecektir.)
  • 2 Adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (Biyometrik Olmayan)
  • Harç Dekontu   (1800 TL)
  • Hesap Adı : SOSY.BİL.ENS.UZ.EĞT.TEZSİZ YÜK.LİS.
    •  IBAN Numarası : TR410001002294000170005083 )

3-BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE KABUL

1.   Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuran adaylar lisans mezuniyet not ortalamasına göre kontenjan dâhilinde kabul edilir. Adaylar, Enstitüye kesin kayıt yaptırıncaya kadar hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamaz.

2.   Diplomalarında   veya   not   belgelerinde   mezuniyet   ortalaması   yüzlük   sisteme   dönüştürülerek belirtilmemiş olanlar için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunun 20.12.2005 tarih ve 2 sayılı  kararı ile belirlenen  not dönüşüm tablosuna  göre işlem  yapılacaktır.  Mezuniyet  not  ortalaması 100'lük  sistemde  belirtilmemiş  adaylar  mezun  oldukları üniversitelerde  geçerli  olan  100'lük  sistem  not karşılıklarını belirtir yazı veya tabloyu onaylı olarak transkriptlerine eklemelidir. Mezuniyet not ortalamasını 100'lük sistemde beyan edemeyen adaylar için Senato'nun kararı ile belirlenen not dönüşüm cetveli esas alınır. Lisans tamamlayan öğrencilerin ortalamaları hesaplanırken 8 yarıyılın ortalaması alınacaktır.

3.   Kontenjan kadar aday asil diğer adaylar  yedek olarak ilan edilir. Asıl listeden kazananlardan kayıt yaptırmayan olduğu takdirde, yedek listeden sıralamaya göre kayıt alınır.

Başvuru süreci ve kayıt işlemleri hakkındaki sorularınız ve bilgi için ÇOMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü ile iletişime geçiniz.

ÇOMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

İletişim :  0 286 218 00 18 – 39 dış hat dahili :2470, 2999, 1513, 2496, 2471

Yazışma Adresi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal  Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu Sağlık Hizmetleri M.Y.O. 2. Kat Terzioğlu Yerleşkesi 17020 – ÇANAKKALE

Enstitümüz  2018-2019  Eğitim  Öğretim  Yılı  Bahar yarıyılı  ilanında   yer  alan   veriler    bilgi  amaçlı  olup  resmi belge  olarak  kullanılamaz.  İtiraz  halinde  Enstitümüz  resmi    kayıtları    geçerli  olacaktır.   Adayların   başvuru  süresinin   bitimine   kadar   ilanı   takip       etmeleri    gerekmektedir.  Üniversitemizin yetkili birimlerince başvuru şartları ve kontenjanla ilgili alınabilecek kararlar duyuruya eklenecektir.